Grundejerforeningen Norsvej, Generalforsamling 9 April 2008

 

FORSLAG 4

 

Forslag om fartdæmpning

Ofte køres der for stærkt på vores veje i forhold til at vejene er udlagt som paragraf 40, lege og opholdsområde med en fartbegrænsning på 15 km/t.

 

Vej og Leg udvalget har gennem et år arbejdet med mange forslag og ideer og har nu udarbejdet og indhentet tilbud på et forslag til fartdæmpende foranstaltninger på alle tre veje, som det skulle være muligt for politi og kommune at kunne godkende.

 

Derfor foreslår udvalget at etablere en række visuelle chikaner med stelere. Chikanerne bliver – naturligvis – ikke placeret udfor overkørsler.

 

Chikanerne skal opmales på vejen, så vejen indsnævres til et spor i en s-formet bane over ca. 15 meter. S-formen forstærkes af en steler i hver side. Stelerne kan være optagelige eller permanente. Det er tanken, at cyklister skal kunne passere indenom stelerne.

 

Anlæggene kan etableres for ialt max. 100.000 kr.  (prisen  er afhængig af hvorvidt stelerne skal være permanente eller optagelige). Den endelige udformning og placering fastlægges i samråd med rådgiver/entreprenør med henblik på at få størst mulig effekt.

 

Såfremt ovennævnte kan realiseres billigere end budgetteret kan rammen på 100.000 kroner anvendes til andre fartdæmpende foranstaltninger.

 

Forslagsstiller: Bestyrelsen for Grundejerforeningen Norsvej og udvalget for Vej og Leg