Bülow og Nielsen A/S

Direktionen

Kokkedal Industripark 14

2870 Kokkedal

 

 

Grundejerforeningen Norsvej

Bestyrelsen v/ formand Anton Svendsen

Oddervej 15

4600  Køge                                                                                            Køge, den 10. november 2005

 

 

Reklamation vedrørende gadebelysningen

 

Grundejerforeningen fik i 2004 overdraget fællesarealerne på Oddervej fra B&N. De sidste mangler blev dog først udbedret i september/oktober 2005.

 

Som en del af overdragelsen indgik gadebelysningen, idet anlægget tilhører Grundejerforeningen Norsvej, men Køge Kommune har påtaget sig driften for så vidt angår elektricitet og lyskilder.

 

Anlægget har imidlertid svigtet flere gange, således at op til omkring 35 % af lamperne ikke lyser. Sandsynligvis på grund af en konstruktionsfejl i installationen, som bevirker at sikringer springer.

 

Jan O. Larsen hos B&N er for nylig blevet gjort opmærksom herpå og arbejder på at finde årsagen til fejlen, idet den også forekommer på Oksbølvej, som endnu ikke er overdraget til grundejerforeningen.

 

Bülow og Nielsen A/S bedes i utvedydige vendinger påtage sig det fulde tekniske og økonomiske ansvar for, at det samlede belysningsanlæg på såvel Oddervej, Oksbølvej og Padborgvej bringes op på et teknisk niveau, hvor gentagne udfald ikke vil forekomme og hvor grundejerforeningen ikke skal imødese mere end almindelige vedligeholdelsesudgifter.

 

Frem til det tidspunkt, hvor Bülow og Nielsen A/S kan erklære, at anlægget vil fungere tilfredsstillende fremover, vil grundejerforeningen kræve, at alle vedligeholdelsesudgifter til den tekniske drift af anlægget afholdes af Bülow og Nielsen A/S.

 

Bülow & Nielsen anmodes ligeledes om at overdrage den tekniske dokumentation af anlægget til grundejerforeningen når de nuværende mangler er udbedret, således at vi kan indgå vedligeholdelsesaftale med en installatør.

 

Det skal desuden oplyses, at der den 24. december 2004 sprang en sikring i ”sikringsskuret” på Oddervej, som bevirkede, at flere huse på Oddervej var uden strøm i et par timer om eftermiddagen. Fejlen blev udbedret af SEAS efter henvendelse til Køge Kommune. Sammenholdt med de gentagne udfald i gadebelysningen finder jeg anledning til at påpege, at el-anlægget kan være behæftet med en generel fejl (underdimensionering), idet jeg formoder at anlægget er projekteret og installeret i samme projekt.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Anton Svendsen