Indbrud i vores område – svar fra Politiet

 

Så er der indløbet svar fra Midt- og Vestsjællands Politi på Michaels henvendelse, se uddrag heraf nedenfor:

Hej Michael

Som opfølgning på vores samtale kan jeg give dig følgende skriftlige svar på din mail:

1) Jeg har trukket en liste over de sidste 2 mdr. og er enig i, at I har været hårdt ramt med indbrud Oksbølvej, Padborgvej og Oddervej.  Vores patruljer forsøger at dække hele kredsen, når ikke de er sendt til opgaver, og det glæder mig at høre, at I rent faktisk observerede en patrulje forleden nat. Jeg vil nu bede beredskabet om at have særligt fokus på jeres område en tid fremover, uden at jeg dog kan love noget omkring patruljeintensiteten. Og så følger vi udviklingen, der forhåbentlig sammen med jeres egne tiltag kan skabe tryghed hos jer igen i grundejerforeningen. 

2) M.h.t. tidspunkterne for indbrud, er der ikke noget specielt mønster i det. Flere af gerningstidsrummene går over flere dage eller længere tidsrum, hvorfor indbrudstidspunktet kan være på alle tider af døgnet. Dog er 2 indbrud forøvet om natten – det ene kl. 0416, og det andet mellem kl. 0300 – 0530. Normalt ser vi ikke indbrud i beboelse om natten, da de fleste indbrudstyve ikke vil risikere, at nogen er hjemme, men – så ind i mellem popper der en fræk tyv op, der er ligeglad og tilstrækkeligt stille til at han kan bevæge sig rundt i et sovende hus uden at vække nogen.

3) Jeg synes det er fint, at I i en periode selv skaber tryghed med jeres patruljer. Men som jeg sagde i telefonen, så er det ikke værd at risikere liv og helbred i relation til en evt. civil anholdelse – så tænk jer om. Det er ikke alle, der bare lader sig anholde, og vi fraråder altid, at borgerne selv ”tager fat” . Ring til politiet, gerne på 112 hvis det er her og nu.

 

”Nabohjælps-konceptet” er bevisligt en meget forebyggende foranstaltning, så hvis der stadig er ”huller” i jeres område, så reklamer for det. Vi kommer gerne ud og fortæller om det – og evt. andre præventive tiltag, hvis det ønskes.

 

 

Der er lukket for kommentarer.